آموزش ساخت و استفاده از شابلونهای فروشگاه
شابلونها نقش خیلی مهمی توی دفتر بولت ژورنال و ایجاد طرحهای مختلف دارن. به همین دلیل امروز آموزش استفاده از شابلونهای فروشگاه منُ بولت ژورنالم رو داریم و قراره بهت نشون بدم که چطوری میتونی با کمک طرحهامون برای خودت یه شابلون عالی درست کنی.
آموزش استفاده از شابلونهای فروشگاه
وسایل مورد نیاز:
- طرح شابلون چاپ شده
- خط کش فلزی
- مقوا، طلق (نازک) یا ورق پلاستیک
- ماژیک سی دی
- قیچی
- کاتر
- تخته برش یا شیشه
برای درست کردن شابلونهای فروشگاه ما میتونی از مقوا، طلق و یا ورق پلاستیکهای نازک استفاده کنی، با این تفاوت که برای تلق میتونی از روی طرح چاپ شده کپی کنی اما برای مقوا یا ورق پلاستیک اول باید طرحها رو روی برگه در بیاری، بعد روی مقوا بکشی و یا از کاربن استفاده، طرح رو روی مقوا بندازی.
مراحل ساخت شابلون به 3 روش مختلف
- روش کلاسیک
- روش جداگانه
- کپی از روی طرح
روش کلاسیک
برای روش کلاسیک و معمول ساخت شابلون باید طرحها رو از روی برگه چاپ شده کپی کنیم.
ساخت شابلون تلقی به خاطر شفاف بودن هم موقع استفاده و هم موقع آمادهسازی آسونتره. یادت باشه که حتما برای کشیدن طرح روی طلق از ماژیک CD استفاده کنی چون سایر ماژیکها و یا حتی خودکارها روی تلق نمیکشن!
بعد از کشیدن میتونی داخل طرحها رو به کمک کاتر و قیچی خالی کنی. ایجاد برشهای دایرهای شکل روی طلق سادهتر از مقواست و جزئیات بهتر رویش ایجاد میشه.
روش جداگانه
برای درست کردن شابلون میتونی به صورت جداگانه هم عمل کنی. در این روش به جای خالی کردن داخل طرح، دور طرح رو برش میزنی. در این حالت طرحهای شابلون از هم جدا هستن و استفاده ازشون نسبت به روش قبلی کمی سختتره.
روش کپی از روی طرح
اگه ساخت شابلونها به هر دلیلی برات سخت و یا زمانبر بود میتونی طرح چاپ شده رو زیر برگه دفترت بذاری و از رویش کپی کنی. این حالت نیازی به هیچ مواد اولیه دیگهای نداره و استفاده ازش هم کاملا راحته.
ساخت شابلون تلفیق شده
در صورتیکه بیشتر از چندین طرح شابلون از فروشگاه ما تهیه کرده باشی اما تمام طرحهای موجود برای استفاده شخصیات کارایی نداشته باشن میتونی طرحها رو با هم تلفیق کرده و شابلون جدیدی بسازی.
شابلونی که روی ورق پلاستیک ساختم در واقع تلفیقی از طرحهای شابلون شماره یک و دو موجود در فروشگاه هستن.
اهمیت استفاده از مواد مختلف در کیفیت نهایی شابلونها
لبههای شابلون ساخته شده از طلق صاف و یکدستتر هستن و طول عمر بیشتری دارن و به خاطر شفاف بودن بدنه هم راحتتر میشه ازشون استفاده کرد.
اما لبههای شابلون مقوایی خیلی صاف نیستن و بعد از مدتی استفاده کاملا از بین میرن و به خاطر شفاف نبودن هم استفاده ازشون کار سختتریه.
حالا میتونی هر جای دفترت که خواستی از شابلون جدیدت استفاده کنی.
خب اینم از آموزش استفاده از شابلونهای فروشگاه. یادت باشه که این شابلونها رو خود بولت ژورنال طراحی و توی سه سری ارائه کرده اما چون نسخههای ما غیر فیزیکی هستن سعی کردم طرحهای کوچک و یا اشکالی که به سادگی بدون شابلون خودمون میتونیم بکشیم رو از توی طرحهای اصلی بیرون بیارم تا برش زدنها راحتتر انجام بشن.
به جز طرحهای ویژه بولت ژورنال چندین شابلون دیگه در اشکال مختلف با طراحی اصلی اوپس دیزی هم در فروشگاه موجود و قابل تهیه هستن.
در آخر هم میتونی ویدیوی آموزش ساخت شابلون بولت ژورنال رو برای یادگیری بهتر تماشا کنی.
تهیه انواع شابلون در موضوعات و اشکال متنوع
امیدوارم این پست رو دوست داشته باشی و با دیگران هم از طریق دکمههای پایین به اشتراک بزاری! اگه با خوندن این محتوا مطلب جدیدی یاد گرفتی، خیلی خوشحال میشم از طریق این لینک برای نوشتن پستهای بهتر حمایتم کنی❤️
منُ بولت ژورنالم رو دنبال کن
من روی تلق درآوردم خوب شد. ممنون
درآوردن طرحهای بزرگ راحتره 😜
من دفترم رو می ذارم روی ورق پرینت شده و از روی همون می کشم 😊
مقوا باید نازک باشه؟
نه خیلی نازک و نه خیلی کلفت.
هر چقدر نازکتر باشه طرحها راحتتر برش میخورن اما عمر شابلون هم سریعتر تموم میشه.
مقواهایی به ضخامت جلد دفتر خوبه.
روی پلاستیک هم میشه؟؟؟؟؟
بستگی به ضخامت پلاستیک داره.
اگه زیاد کلفت باشه نه.