چطوری با ژورنال سیاه افکار منفی رو کنترل کنیم؟
ژورنال سیاه نویسی یک عمل فوقالعاده ساده اما در عین حال کاملا موثر در مبارزه با افکار منفی است. اما قبل از شروع بهتره اول بیشتر با مفهوم فکرهای منفی آشنا بشیم تا بتونیم یاد بگیریم که چطور و چرا باید کنترل افکار منفی رو بدست بگیریم.
افکار منفی چیه؟
فکرهای منفی باور و احساساتی هستن که از ترس سرچشمه میگیرن و نظرات غلطی هستن که نسبت به خودمون داریم. این افکار در نهایت باعث میشن از خودمون ناامید شده و احساس بیارزش بودن کنیم.
منشا و ریشه مبارزه با این نوع از افکار به تمایل و امیدمون به ادامه زندگی برمیگرده و در واقع عطشی برای ایجاد تغییر در مسیر زندگیهامونه. هیچکس دوست نداره که مدام توی غم و اندوه روزهایش رو سپری کنه پس اگه تو هم چنین احساسی داری، باید به دنبال دلیل اصلی باشی و ریشه بوجود اومدن این افکار رو پیدا کنی.
به طور کلی داشتن افکار منفی یه موضوع چالش برانگیزه. ممکنه برای هفتهها، ماهها و یا حتی سالها هیچ مشکلی وجود نداشته باشه اما یکدفعه یه روزی از راه میرسه که خودمون رو توی چاهی عمیق و تاریک از غم و اندوه پیدا میکنیم که کاملا روی احساسات، عواطف و حتی سلامتی فیزیکیمون تاثیر عمیق و بزرگی گذاشتن.
افکار منفی زمانی بوجود میان که در آسیب پذیرترین حالت ممکن هستیم. در این حالت حتی ساده و بیاهمیتترین مسائل هم بر روی روح و روانمون زخمهای بزرگی به جا میذارن و باعث میشن از همیشه بیشتر حساس و زودرنج باشیم.
داشتن این نوع از افکار به صورت مداوم باعث میشه در بلند مدت احساس بیارزش بودن کنیم و داشتن این حس کاملا خطرناکه و باید باهاش مبارزه کرد.
چطوری به کمک ژورنال سیاه کنترل افکار منفی رو بدست بگیریم؟
یکی از سادهترین راههای مبارزه با فکرهای منفی استفاده از روش ژورنال سیاه نویسی است.
ژورنال سیاه در حقیقت یک نوع ساختاره که باعث میشه با نوشتن افکار تاریک و منفی و تبدیل کردنشون به باورهای مثبت، نسبت به خودمون دید تازه و متفاوتی پیدا کنیم. همین درک تازه کمک میکنه با قدرت بیشتری بتونیم فکرهای منفی رو در ذهنمون کنترل کرده و از بین ببریم.
برای استفاده از این تکنیک به چه چیزی احتیاج داریم؟
- دفترچه
- مداد یا خودکار
- یه جای خلوت و آروم
دفترچه مورد استفاده در این روش، هر نوع دفتری میتونه باشه و لازم نیست حتما جلدی سیاه رنگ داشته باشه! چون ژورنال سیاه به معنای نوشتههای منفیه و لزوما یه دفتر سیاه نیست.
روش استفاده از ژورنال سیاه برای مبارزه با افکار منفی
گام اول: افکار منفیات رو بنویس.
در گام اول توی ژورنال سیاهمون این افکار رو یادداشت میکنیم. برای مثال:
“من یه آدم بیارزش و نادونم، به خاطر همین کسی بهم اهمیت نمیده.”
گام دوم: دقیقا نقطه مقابل این افکار منفی رو بنویس.
به جملات منفیای که نوشتی نگاه کن و حالا سعی کن به مثبتترین شکل ممکن تبدیلشون کنی. برای مثال:
“من یه آدم باارزشم، باهوشم و چیزهای زیادی دارم که به دنیا نشون بدم. به خاطر همین هم همه بهم اهمیت میدن.”
گام سوم: با تلقین تاییدی اثباتش کن.
تلقین تاییدی شامل مدرک و دلیلی از درست بودن فکر مثبتی هست که نوشتی. یعنی با این نوع از تلقین در حقیقت این باور رو در خودت بوجود میاری که جمله مثبت صحیح و به واقعیت نزدیکتره. برای مثال:
“من به قدر کافی خوب هستم، به قدر کافی باهوشم. همه هم دوستم دارن!”
با ژورنال سیاه نویسی میتونی افکار منفی رو به افکار مثبت تبدیل کنی. درسته که روزهای اول ممکنه بنظر بیاد در حال انجام یه کار بیهوده هستی اما مطمئن باش بعد از یه مدتی که بگذره خودت احساس میکنی که مثل سابق به خودت نگاه نمیکنی و اون حسهای قبلی دیگه خیلی کم به سراغت میان و از نظر روحی تغییرات بزرگی در درونت ایجاد شده.
در نهایت میتونی برگهها رو پاره کرده، دور بریزی و تلاش کنی تا اجازه ندی دوباره همون فکرهای قبلی به ذهنت وارد بشن و از همین روش برای کنترل افکار بعدی استفاده کنی.
امیدوارم این پست رو دوست داشته باشی و با دیگران هم از طریق دکمههای پایین به اشتراک بزاری! اگه با خوندن این محتوا مطلب جدیدی یاد گرفتی، خیلی خوشحال میشم از طریق این لینک برای نوشتن پستهای بهتر حمایتم کنی❤️
منُ بولت ژورنالم رو دنبال کن
منبع: اول اند ایندیگو
چه جالب. منم بعضی وقت ها این کار رو می کنم ولی نمی دونستم که این یه متدِ. باید از امروز این کار رو جدی تر انجام بدم.
ممنون بابت این مقاله. اون بولت ژورنال سیاه هم خیلی قشنگه 🙂
تاثیر داره مگه نه؟
ایشالا یه دونه طراحی می کنم براتون 🙂
واقعا نوشتن و پاره کردن این افکارها ی منفی تاثیر هم داره؟؟/
بستگی به خود شخص داره…
کلا اهمیت دادن به افکار منفی به خود فرد برمیگرده و ژورنال سیاه نویسی یه وسیله کمکی به حساب میاد.