چطور از محصولات چاپی در پلنر دیجیتالی استفاده کنیم؟
محصولات فروشگاه منُ بولت ژورنالم همگی به صورت قابل چاپ تهیه میشن که یعنی کاربر پس از تهیه میتونه طرح مورد نظر رو توی خونه به راحتی چاپ کنه. اما گاهی اوقات پیش میاد که تمایلی به چاپ نداشته باشیم یا اینکه پلنر دیجیتالی رو به نسخه چاپی و کاغذی ترجیح میدیم.
از دلایل عدم تمایل به نسخه کاغذی یا چاپی میشه به موارد زیر اشاره کرد:
- نداشتن چاپگر در خانه
- داشتن چاپگر سیاه و سفید
- عدم علاقه کلی به محصولات چاپی
- عدم کیفیت بالای چاپگر مورد استفاده
- صرفهجویی در مصرف کاغذ و چسب
و غیره.
به همین دلیل توی این آموزش میخوام بهت یاد بدم که چطور محصولات قابل چاپ فروشگاه منُ بولت ژورنالم رو به سادگی به عنوان یه پلنر دیجیتالی و بدون نیاز به چاپ توی هر دستگاه هوشمندی که داری مثل موبایل یا تبلت استفاده کنی.
من برای نوشتن این پست برنامههای مختلف زیادی رو امتحان کردم و از بین همه این برنامهها، برنامه یادداشت سامسونگ از نظر کاربردی خیلی بهتر بود.
از اونجایی که اکثرا توی کشورمون هم از گوشیهای سامسونگ استفاده میکنن تصمیم گرفتم که به دلایل زیر فقط آموزش همین برنامه رو بذارم:
- طولانی نشدن آموزش
- رابط کاربری ساده برنامه
- نصب بودن پیش فرض توی گوشیهای سامسونگ
- رایگان بودن این برنامه
برنامههای زیادی در زمینه پلنر دیجیتال در حال حاضر وجود داره، برای مثال برای گوشیهای آیفون دو برنامه Penly و Goodnotes مخصوص همین کار ساخته شدن که آیفون دوستها میتونن دانلود کرده و نصب کنن.
اما برای گوشیهای اندروید قضیه کمی سختتر میشه چون همه نسخه یکسانی ندارن و هر کسی نسخه اندرویدش متفاوته.
پیشنهاد من برای نسخههای بروز اندروید استفاده از همین برنامه یادداشت سامسونگه اما اگه نسخه اندرویدت زیر 6 هست یا برنامه روی گوشیت نصب نمیشه باید دنبال برنامهای بگردی که از ویژگیهای زیر پشتیبانی میکنه:
- امکان وارد کردن PDF
- امکان وارد کردن تصاویر به صورت آزاد (یعنی بتونی تصویر رو هر جا که خواستی بذاری یا بچرخونی)
- امکان نوشتن با قلم یا دست خط
- امکان نوشتن به صورت تایپ اما آزاد (به صورت جعبهای)
مثل برنامههای زیر:
نام برنامه | Noteshelf | Notewise | HandWrite | Squid | Xodo |
نسخه اندروید | 9.0 | 8.0 | 4.4 | 5.0 | 5.0 |
برنامههای بالا تقریبا نحوه استفاده ازشون شبیه به آموزشی که قراره بهت بدم هست اما در Xodo انتخاب گزینهها به خاطر ماهیت متفاوت برنامه کمی فرق داره.
حالا که برنامههای مختلف رو معرفی کردم میرسیم به آموزش اصلی.
نحوه استفاده از فایل PDF به صورت پلنر دیجیتالی در برنامه یادداشت سامسونگ
با لمس گزینه PDF در قسمت بالا، فایل PDF رو وارد میکنیم. در این آموزش دفتر بولت ژورنال زیبای رنگین کمانی.
به طور کلی برای نوشتن در برنامه یادداشت سامسونگ سه روش وجود داره:
- از طریق نگارش کلاسیک (بدون امکان ویرایش مکان)
- از طریق ورود متن به روش جعبهای
- از طریق دست خط با قلم یا انگشت
نوشتن متن به روش جعبهای
با لمس قسمت مورد نظر متن رو وارد میکنیم.
بعد از نوشتن متن و کپی آن، تمامش رو انتخاب میکنیم و با لمس سه نقطه، گزینه Add text box متن کپی شده رو داخلش الصاق میکنیم. حالا میتونیم این متن رو به صورت آزادانه به هر جایی که خواستیم اضافه کنیم. با استفاده از گزینههای مشخص شده پایین هم میتونی استایل و نحوه قرارگیری متن و اندازه رو تغییر بدی.
روش سادهتری هم برای این کار وجود داره و اونم اینه که بر روی نماد گیره کاغذ بالا لمس کرده و گزینه آخر Text Box رو انتخاب میکنیم.
فقط حواست باشه که جعبه رو زیاد کوچک نکنی وگرنه یه مثلث آبی رنگ کنارش مشخص میشه.
نوشتن متن با استفاده از قلم یا انگشت
برای نوشتن با دست خط اول باید نوع قلم، ضخامت و رنگ رو تعیین کنیم. اول بر روی نماد زیر لمس میکنیم تا وارد قسمت دست خط یا نقاشی بشیم.
و بعد با استفاده از گزینه مداد تنظیمات لازم رو انجام میدیم. توصیه من برای دستگاه با صفحات کوچک انتخاب ضخامت و اندازه کمتره تا کلمات فارسی بهتر خودشون رو نشون بدن.
بعد از انتخاب قلم، با استفاده از گزینه مشخص شده میتونیم با انگشت یا قلم بنویسیم. تفاوت اصلی برنامه دفترچه یادداشت سامسونگ با سایر برنامههای مشابه توی اینه که هم دقت خیلی بالایی داره و هم میتونی به سادگی تعیین کنی هر نوشته کجا قرار بگیره و یا حتی تغییر اندازه بدی.
پس فرقی نمیکنه در چه اندازهای بنویسی، در نهایت میتونی به صورت لمسی اندازه رو کوچک کنی. برای تغییر استایل میتونی از گزینه A استفاده کنی. استایل رو تعیین میکنی و کلمه مورد نظر رو لمس. در نهایت هم میتونی متن رو سر جای دلخواه بذاری.
برای تغییر مکان مجدد میتونی به کمک ابزار مشخص شده (Lasso) دور کلمه رو بریده و جای دیگه قرارش بدی.
اضافه کردن تصویر در پلنر دیجیتالی و یادداشت سامسونگ
برای اضافه کردن تصویر در برنامه یادداشت سامسونگ بر روی گزینه گیره کاغذ لمس کرده و گزینه Image یا تصویر رو انتخاب میکنیم.
اگه تصویر به متن چسبیده باشه و امکان جابهجایی خیلی محدود باشه باید این محدودیت رو برای مانور بیشتر تصویر برداریم. پس روی تصویر لمس میکنیم و با استفاده از گزینه سه نقطه، Remove anchor to text رو انتخاب میکنیم. حالا تصویر آزاد شده و میتونیم هر جایی که خواستیم بذاریمش.
با استفاده از گزینه Resize to default هم میتونی اندازه تصویر رو به اندازه اصلی خودش برگردونی. یادت باشه گزینهها خیلی زیادن و هر کدوم هم کاربرد خودشون رو دارن و خودت کم کم میتونی همه رو یاد بگیری. اگه هم زبان دستگاهت فارسی باشه تمام گزینهها فارسی هستن. (که البته ترجمههای خوبی هم نیستن)
در نهایت هم میتونی تصویر رو قفل کنی تا دیگه حرکت نکنه.
روش ساخت عکس بدون زمینه از قالبهای آماده فروشگاه
قالبهای آماده فروشگاه منُ بولت ژورنالم همگی پس زمینه سفید دارن و در حالت معمول قابل استفاده در پلنر دیجیتالی نیستن. اما راههای مختلفی وجود داره که میتونی تا حد زیادی این قالبها رو در این برنامهها استفاده کنی.
پاک کردن پس زمینه به کمک برنامههای مخصوص
در حال حاضر برنامههای زیادی برای پاک کردن پس زمینه وجود داره که من تقریبا همه رو امتحان کردم و از بینشون این سه برنامه:
برنامه: |
Background Eraser |
Background Eraser and Remover | Background Eraser – Remove BG |
نام کامل پکیج: | com.handycloset.android.eraser | com.tasnim.backgrounderaser | photoeditor.cutout.backgrounderaser |
نسخه اندروید: | 9.0 | 7.0 | 6.0 |
کارایی بیشتری برای محصولات فروشگاه داشتن.
در اکثر برنامههای این چنینی گزینههای مختلفی برای پاک کردن پس زمینه وجود داره و بهترین حالت گزینه خودکار یا جادویی و غیره است که با انتخابشون تمام زمینه به یکباره پاک میشه.
اما مشکلی که گاهی پیش میاد اینه که به خاطر زمینه سفید محصولات فروشگاه ما، ممکنه با استفاده از این گزینهها بعضی از طرحها هم خراب شده و غیر قابل استفاده بشن. راه حل این مشکل خیلی سادهاس میتونی به صورت دستی خودت با حوصله و دقت به کمک پاک کن دور طرح رو تا جاییکه میتونی خالی کنی.
البته با توجه به نوع طرح میتونی به کمک ویرایشگر خود گالری دستگاهت، دور طرح رو برش بزنی و فقط یه خط باریکی از سفیدی باقی بذاری، مثل تصویر زیر:
تصویر رو با کمک ابزار برش، ببری و استفاده کنی.
اگه نسخه اندرویدمون زیر 5 بود چطور از پلنر دیجیتالی استفاده کنیم؟
متاسفانه همه دستگاههای اندرویدی نسخه یکسانی ندارن و ممکنه حتی زیر 5 یا 4.4 باشن و هیچ کدوم از برنامههای بالا رو نشه نصب کرد. حالا راه حل چیه؟
- برای برنامههایی که سالهای قبل برای نسخههای پایینتر هم قابل نصب بودن به هر دو زبان فارسی و انگلیسی جستجو کنیم. بعضی از سایتها هستن که ورژنهای قدیمیتر رو هم ارائه میدن. برای مثال برنامه Xodo روی اندروید 4.2 هم نصب میشد.
- برنامههای مشابه پیدا کنیم.
- از نسخه اصلی و به صورت چاپ شده استفاده کنیم.
در ویندوز چطور از پلنر دیجیتال استفاده کنیم؟
از ویندوز 10 به بعد امکان نصب برنامههای اندروید روی ویندوز وجود داره. برنامه یادداشت سامسونگ هم در فروشگاهش موجود و قابل نصبه. سایر برنامهها چون پرداخت درون برنامهای دارن یا پولی هستن رو نمیشه از فروشگاه نصب کرد و برای نصب این برنامهها باید از شبیه ساز اندروید استفاده کرد.
در ویندوزهای 8 و 7 و قدیمیتر سادهترین کار استفاده از فوتوشاپه. حتی فوتوشاپهای قدیمی!
استفاده از پلنر دیجیتال در مقایسه با پلنر کاغذی. کدوم بهتره؟
هر دو نسخه پلنر از نظر کاربردی هیچ فرقی با هم ندارن اما بعضی از افراد مثل خود من استفاده از دفتر برنامهریزی کاغذی رو به نسخههای دیجیتالی ترجیح میدن. برای مثال برای مدیریت کردن فروشگاه تا زمانی که برنامه و کارهایم رو توی دفترم یادداشت نکنم، کارایی و تمرکز لازم برای انجام درست کارها رو ندارم. شاید اصلیترین دلیلش به این برمیگرده که اکثر برنامهها برای زبان فارسی تهیه نشدن. برای مثال تاریخها در تقویم گوگل شمسی نیست و یا وقتی هم که شمسی رو اضافه میکنی بدتر باعث سردرگمی میشه. حداقل برای استفاده کاری، برای من چندان خوشایند نبود.
اما با این حال خیلیها هم هستن که ترجیح میدن برنامههاشون رو توی تلفنشون و همه جا با خودشون داشته باشن یا به عبارت بهتر با دنیای دیجیتالی بهتر هماهنگ هستن.
اما اگه بخواهیم توی یک جدول هر دو پلنر رو با هم مقایسه کنیم میشه به نکات زیر اشاره کرد:
پلنر دیجیتالی | پلنر کاغذی |
نقاط قوت: | نقاط قوت: |
کاملا شخصی
قابل رمزگذاری همیشه در دسترس بی نیاز به چاپ بینیاز به فضای فیزیکی |
نوشتن راحتتر و سریعتر
امکان خلاقیت بیشتر استفاده از تمام تزئینات موجود بالا بردن بهرهوری مغز با عمل نوشتن ساده و کم هزینهتر از نسخه دیجیتال |
نقاط ضعف: | نقاط ضعف: |
امکان حذف در صورت نداشتن بک آپ
ریسک عدم نصب مجدد برنامه مورد استفاده گم شدن فایلها کوچک بودن محیط در گوشی هنگ برنامه در حین کار گم شدن دستگاه هوشمند |
عدم رمزگذاری
نیازمند فضای فیزیکی برای نگهداری مصرف کاغذ و چسب برای تزئینات کمرنگ شدن نوشتهها در طول زمان |
به طور کلی استفاده از محصولات قابل چاپ فروشگاه منُ بولت ژورنالم به صورت دیجیتال یا چاپی هیچ تفاوتی از هم ندارن و حتی میتونی به سادگی بدون نیاز به تزئینات اضافه از تمام بولت ژورنالها و دفاتر برنامهریزی موجود در فروشگاه استفاده کنی.
شرط اصلی استفاده از محصولات ما به صورت دیجیتال اینه که اجازه و حق فروش یا اشتراک گذاری رو به هر شکلی نداری و تخلف از قوانین به حساب میاد. پس بهتره قبل از استفاده حتما یکبار قوانین مربوطه رو بخونی.
در آخر اگه برنامه دیگهای رو سراغ داری که من معرفی نکرده بودم یا راه حل تازهای برای استفاده داری میتونی از طریق بخش نظرات با ژورنال نویسهایی مثل خودت به اشتراک بذاری.
امیدوارم این پست رو دوست داشته باشی و با دیگران هم از طریق دکمههای پایین به اشتراک بزاری! اگه با خوندن این محتوا مطلب جدیدی یاد گرفتی، خیلی خوشحال میشم از طریق این لینک برای نوشتن پستهای بهتر حمایتم کنی❤️