نحوه استفاده از پلنر دیجیتال
در دنیای مدرن امروزی که همه چیز رنگ و بوی دیجیتالی به خودش گرفته، برنامهریزی و مدیریت زمان هم با پیشرفت دستگاههای هوشمند شکل جدیدی به خودش گرفته و افراد خلاق پلنرهایی تولید کردن که به سادگی توی هر دستگاهی قابل استفاده هستن و به خاطر پیوند برگهها با هم تجربه کاربری متفاوتی رو بوجود آوردن. اما متاسفانه درست مثل برنامههای مختلفی که هر روز برای برنامه ریزی منتشر میشن، این پلنرهای دیجیتالی هم با زبان فارسی و راستچین بودن طرحها که یک ضرورت برای ما ایرانیهاست، بیگانه هستن و تجربه کاربری دلنشینی ندارن.
به همین دلیل وب سایت منُ بولت ژورنالم برای اولین بار پلنرهای دیجیتالی رو طراحی کرده که کاملا مطابق با نیازهای یک فرد فارسی زبانه و توی این مقاله هم قراره نحوه استفاده از پلنر دیجیتال منتشر شده در فروشگاه رو با هم یاد بگیریم.
چطور پلنر دیجیتالی رو اجرا کنیم؟
پلنرهای دیجیتالی در فرمت PDF تولید میشن و برای اجراشون در دستگاههای هوشمند به یک کتابخوان یا اجرا کننده فایل PDF احتیاج داریم. برای انتخاب یک برنامه مناسب باید پیش شرط های زیر رو رعایت کنیم:
- قابلیت حاشیه نویسی
- پشتیبانی از تایپ فارسی
- پشتیبانی از چیدمان متن راست چین
- امکان لینک صفحات
چون پلنرهای ما برای کاربری عمومی تهیه میشن برای دسترسی به صفحات بیشتر باید خودتون صفحات رو ساخته و لینک کنید. برنامههای زیاد خوبی برای استفاده از پلنر دیجیتال وجود داره اما متاسفانه تعداد کمی از آنها از لینک صفحات پشتیبانی میکنن. بعد از بررسی تمام برنامههای معرفی شده در این آموزش تنها سه برنامه پنلی، جی نوت و ژودو تمام پیش شرط های بالا رو دارن. البته ناگفته نمونه که برنامه نوتاین هم به احتمال زیاد امکان پیوند صفحات رو داره اما متاسفانه در نسخههای رایگان و پولی به دلیل وجود خطای اتصال به حساب، امکان بررسی امکانات این برنامه وجود نداشت.
بعد از دانلود فایل PDF و نصب یکی از برنامههای پایین، با وارد کردن فایل در برنامه، استفاده از پلنر دیجیتالیمون رو شروع میکنیم.
نحوه نوشتن یادداشت با استفاده از جعبه متن
در برنامه پنلی: با استفاده از گزینه T میتونیم با استفاده از کیبورد متن مورد نظر رو تایپ کرده و در جای درست قرار بدیم.
در برنامه جی نوت: با استفاده از جعبه با حرف T میتونیم با استفاده از کیبورد متن مورد نظر رو تایپ کرده و در جای درست قرار بدیم.
در برنامه ژودو: میتونیم در ابتدا از گزینههای مورد نیازمون یک نوار ابزار مورد علاقه بسازیم و تمام گزینهها رو یک جا قرار بدیم. پس از ایجاد میتونیم با استفاده از گزینه T متن مورد نظر رو تایپ کرده و در جای درست قرار بدیم.
نحوه اضافه کردن استیکر در پلنر دیجیتال
در برنامه پنلی: اضافه کردن استیکر یا هر تصویر دیگهای به دو صورت انجام میشه که به طور کامل در این آموزش نوشته شده و اینجا قراره نحوه ایجاد پوشه استیکرها رو یاد بگیریم.
گزینه استیکر رو لمس میکنیم، با زدن بر روی دکمه + گوشه چپ پوشه جدید میسازیم و وارد میشیم. با لمس دکمه + میتونیم استیکرها رو اضافه کنیم. با این کار تمام تصاویر برای همیشه توی این برنامه قرار میگیرن و حتی میتونی اصل تصاویر رو پاک کنی. بزرگترین تفاوت اضافه کردن عکس به صورت عادی و استیکری در برنامه پنلی هم همین ویژگیه.
در برنامه جی نوت: در جی نوت هم درست مثل پنلی دو حالت برای وارد کردن تصویر وجود داره که اینجا بهت آموزش دادم.
برای اضافه کردن استیکر بر روی گزینه استیکر زده و پوشه مورد نظر رو از قسمت Customize میسازیم. وارد پوشه شده و تصاویر رو اضافه میکنیم. ویژگیهای این قسمت درست مثل برنامه پنلیه.
در برنامه ژودو: چون ماهیت اصلی این برنامه با دو برنامه قبلی متفاوت و یک کتابخوانه، پس امکان ذخیره پوشه استیکر رو نداره و باید به صورت معمولی تصاویر رو اضافه کنی.
این کار با استفاده از گزینه تصویر امکان پذیره.
نحوه ایجاد لینک بین صفحات در پلنر دیجیتال
در برنامه پنلی: وارد قسمت مدیریت صفحات شده (آیکون شبکهای در گوشه بالایی چپ) برگه مورد نظر رو پیدا میکنیم. برای مثال برگه نقطهای. روی برگه زده و با استفاده از گزینه کپی در نوار ابزار بالا، یک کپی میسازیم. حالا به مکانی که میخواهیم برگه رو ایجاد کنیم (ترجیحا در انتهای تمام برگهها برای مدیریت راحتتر در آینده) رفته و روی برگه نگه میداریم. حالا میتونیم با ۲ گزینه آخر یا برگه کپی شده رو قبل از برگهای که الان رویش هستیم قرار بدیم و یا بعدش. شماره برگه ایجاد شده رو حفظ میکنیم.
برای ایجاد لینک باید از یک عنصر استفاده کنیم مثل: تصویر و متن. با استفاده از استیکرهای دیجیتال منُ بولت ژورنالم میتونی به زیبایی این کار رو انجام بدی.
در این آموزش میخوام برای نوشتن پیش نویس یک مقاله برگه خالی داشته باشم. در مرحله قبلی برگه رو ایجاد کردیم. حالا میخوام برگه رو برای دسترسی راحت و حرفهای توی پلنرم لینک کنم.
در هر کدوم از برگههای پلنرها میتونیم لینکها رو یسازیم. برای مثال من برگه جدید رو برای روز ۱۶ فروردین ماه احتیاج دارم پس بهترین حالت اینه که با استفاده از تقویم موجود در پلنرم این کار رو انجام بدم.
با استفاده از یک استیکر روز ۱۶ رو انتخاب کرده و از گزینه سه نقطه، گزینه اول با نماد زنجیر رو انتخاب میکنیم. در مرحله بعد با استفاده از گزینه دوم شماره صفحه جدید رو وارد میکنیم.
حالا با زدن بر روی ۱۶ فروردین به صورت مستقیم وارد صفحه ایجاد شده میشیم. روش لینک سازی صفحات همیشه به همین صورت انجام میشه و اهمیتی نداره که متن باشه یا یک تصویر.
در برنامه جی نوت: ساخت لینک در برنامه جی نوت متفاوت و کمی پیچیدهاس.
وارد قسمت مدیریت صفحات شده (آیکون شبکهای در گوشه بالایی چپ) برگه مورد نظر رو پیدا میکنیم. برای مثال برگه نقطهای. روی برگه زده و با استفاده از گزینه کپی در نوار ابزار بالا، یک کپی میسازیم. حالا میتونیم با کشیدن و رها کردن برگه رو در مکانی که میخواهیم قرار بدیم.
وارد صفحه ایجاد شده میشیم و یک عنصر داخل این صفحه قرار میدیم. برای مثال یک استیکر دیجیتال و یا حتی عنوان متنی که قراره بنویسیم رو انتخاب میکنیم. از بین گزینهها Create Link رو انتخاب میکنیم.
به صفحه ایجاد شده برگشته و با نگه داشتن روی صفحه گزینه Paste رو انتخاب میکنیم. لینک صفحه به صورت متن در این صفحه ایجاد میشه که البته کاملا قابل ویرایش و مرتب سازیه و یک نماد لینک هم در مقابل متن قرار میگیره.
یادت باشه در صورتیکه عنصر استفاده شده به عنوان لینک رو حذف کنی، پیوند بین صفحات هم از بین میره.
در برنامه ژودو: وارد قسمت مدیریت صفحات شده (آیکون شبکهای در گوشه پایینی چپ) برگه مورد نظر رو پیدا میکنیم. برای مثال برگه نقطهای. روی برگه زده و با استفاده از گزینه Duplicate در نوار ابزار بالا از برگه یک کپی میسازیم. حالا میتونیم با کشیدن و رها کردن برگه رو در مکانی که میخواهیم قرار بدیم.
با استفاده از گزینه لینک در نوار ابزار روی محلی که میخواهیم لینک رو ایجاد کنیم میکشیم و با وارد کردن شماره صفحه برگهها رو به هم لینک میکنیم.
نحوه ثبت رنگها در پلنر دیجیتال
در برنامه پنلی: با انتخاب گزینه مداد یا جعبه متن، بر روی رنگ اول ضربه زده و میتونیم با استفاده از گزینهها به دو صورت دستی و یا قطره چکانی رنگها رو به پالت رنگهامون اضافه کنیم.
در برنامه جی نوت: با انتخاب گزینه جعبه متن، از نوار ابزار پایین بر روی گزینه رنگ زده و با استفاده از پالت انتهایی میتونیم رنگهای خودمون رو اضافه کنیم. درست مثل برنامه پنلی به دو صورت دستی و یا قطره چکانی رنگها رو به پالت رنگهامون اضافه میکنیم.
در برنامه ژودو: بعد از انتخاب جعبه متن با استفاده از نوار ابزار پایین، یکی از گزینهها رو انتخاب کرده و Text Color رو انتخاب میکنیم. با اسکرول کردن صفحه به سمت چپ میتونیم با استفاده از گزینه Favorites به صورت دستی رنگها رو به پالت رنگها اضافه کنیم.
ایجاد بکاپ و دریافت خروجی در پلنر دیجیتال
برای دریافت خروجی و آرشیو کردن پلنرت میتونی از آموزشهای قبلی استفاده کنی. فقط یادت باشه با توجه به برنامه ممکنه لایههای ایجاد شده به صفحات بچسبن و امکان ویرایش و یا حذف مجدد نداشته باشن.
همیشه به دو صورت فایلها رو ذخیره کنید:
- فایل اختصاصی برنامه – برای استفاده مجدد در برنامه
- فایل PDF – برای استفاده در سایر برنامهها
امیدوارم که به کمک این آموزش بتونی به بهترین شکل توی پلنر دیجیتالت برنامهریزی کنی و به اهداف مهمت توی زندگی برسی.
پلنر دیجیتال با طراحی فارسی و راستچین
امیدوارم این پست رو دوست داشته باشی و با دیگران هم از طریق دکمههای پایین به اشتراک بزاری! اگه با خوندن این محتوا مطلب جدیدی یاد گرفتی، خیلی خوشحال میشم از طریق این لینک برای نوشتن پستهای بهتر حمایتم کنی❤️
منُ بولت ژورنالم رو دنبال کن
روی همه ی پلنر دیجیتالا جواب میده؟
بله برای تمام پلنرهای دیجیتالی منُ بولت ژورنالم قابل استفاده است.