برنامه‌ریزی و هدفگذاری

14 روش کارآمد برای افزایش رشد فردی

میخوای توی زندگیت تغییراتی ایجاد کنی و برای خودت اهدافی داری؟ اگه الان در حال انجامشون هستی خیلی خوبه، به کارت ادامه بده اما اگه نمیدونی چطور باید شروع کنی و یا نکات مهم رو پشت گوش انداختی و به زمان بیشتری برای فکر کردن و تصمیم گرفتن درباره نحوه رسیدن به اهدافت و افزایش رشد فردی احتیاج داری، با خوندن این مقاله میتونی مسیرت رو پیدا و خودت رو به اهدافت نزدیکتر کنی.

اسمش رو هر چیزی میتونی بزاری – رشد فردی، توسعه فردی، خودپسندی یا پیدا کردن خودت – این مسیر تو رو به خود واقعیت نزدیکتر میکنه و باعث میشه هویت، استعداد و پتانسیل و همینطور رویاها و انگیزه هایت رو کشف کنی.

کلیدی ترین قسمت اینجاست که خودت رو در موقعیتهایی قرار بدی که باعث تحریک کشفیات و توسعه فردیت بشن. برای شروع روشهای مختلفی وجود داره که در این مقاله با تک تکشون آشنا میشی.

روشهای افزایش توسعه و رشد فردی

1) خودت رو بشناس

شناخت خود فقط محدود به چیزهایی که دوست داریم و نداریم نمیشه بلکه در ارتباط با این مسئله اس که تو واقعا کی هستی؟ نگاهت به زندگی به چه صورته؟ چطور با دیگران ارتباط برقرار میکنی؟ چه چیزهایی عصبانیت میکنه؟ چه چیزی تو رو مضطرب میکنه؟ چه چیزهایی قلبت رو به وجد میارن؟ افرادی که شناخت و درک کافی از خودشون دارن دارای اعتماد بنفس کاملا بالایی هم هستن.

این شناخت ها تنها از طریق بازتاب های فردی قابل یادگیری هستن. مثل زمانهایی که تنها هستی و یا وقتی در منطقه ناامن خودت قرار میگیری. این موقعیتها برای هر کسی میتونه متفاوت باشه.

زمانی از خودت شناخت پیدا میکنی که ناگهانی وارد محیط ناآشنایی میشی و موانعی رو از سر راهت برمیداری که قبلا فکر میکردی قادر به انجامشون نیستی. در این حالت احساس میکنی که به دستاورد مهمی رسیدی و هر چیزی برات قابل دستیابی است.

2) با افراد درست نشست و برخاست کن

برای افزایش رشد فردی با افرادی وقت بگذرون که باعث میشن دنیا رو به شیوه های تازه ببینی. آدمهایی که کارهای خارق العاده ای انجام میدن. افرادی که باعث میشن صفات مثبتی به خودت اضافه کنی مثل: مهربانی، دلسوزی، شجاعت و غیره. با افرادی آشنا شو که حرفی برای گفتن و درسهایی برای یاد دادن دارن.

3) از افراد سمی دوری کن

این کار واقعا دشواره چون ممکنه افراد سمی از اعضای خانواده ات باشن. یا حتی یک دوست صمیمی از دوران کودکی یا حتی رئیست. فقط خودت در این باره میتونی تصمیم بگیری که چطور ازشون دوری کنی و آیا اصلا چنین کاری امکان پذیر هست یا نه.

3 تا چیز خوب رو تمرین کن

4) “3 تا چیز خوب” رو تمرین کن

هر روز 3 تا از چیزهای خوبی که در روز برات اتفاق افتاده رو بنویس. یا 3 تا چیزی که به خاطرشون شکرگزاری. این کار میتونه به سادگی نوشتن “امروز یه هوای آفتابی عالی بود و به خاطرش شکر گذارم” باشه.

5) خودت رو با شبکه های اجتماعی مقایسه نکن

هر چیزی که توی شبکه های اجتماعی پست میکنیم بریده، ویرایش شده و فیلتر خورده اس و در نتیجه خود واقعی ما نیست. البته هیچ اشکالی نداره و درست مثل وقتی میمونه که کسی سر زده وارد خونه شده و ما به سرعت همه چیز رو مرتب میکنیم. همه دوست داریم بهترین شکل خودمون رو به دیگران نشون بدیم اما نکته اصلی اینجاست که یادمون بمونه بقیه هم در حال همین کار هستن. همه.

همیشه وقتی خودمون رو با بقیه مقایسه میکنیم در حقیقت میخواهیم بدترین حالت مون شبیه به بهترین حالت اون افراد باشه. نکته جالب اینجاست که شاید بقیه هم در حال مقایسه خودشون با تو باشن. به هر حال مقایسه کردن، رفتار درست و سالمی نیست. اگه احساس میکنی پستهای فردی بهت آسیب میزنن از دنبال کردنش دست بردار و ازش فاصله بگیر. روش 3 تا چیز خوب بهترین روش مبارزه با این نوع از آسیبه.

6) بنویس

چه توی بلاگ باشه و یا توی یه دفتر خصوصی، نوشتن بهترین نمایش دهنده افکارته. انتخاب با خودته که کجا، کی و چقدر بنویسی اما یادت باشه نوشتن موثرترین روش در توسعه فردی است.

7) با افراد جدید آشنا شو

اگه خجالتی یا درونگرا هستی این کار یعنی خروج از منطقه امن زندگیت. آشنا شدن با افراد جدید موقعیتهای مختلف تازه ای رو سر راه رشد فردیت قرار میده. مهمونی برو، توی باشگاه با دیگران حرف بزن یا با افرادی که اغلب میبینی سر صحبت رو باز کن. اگه توی این راه استرس میگیری حتما به کارت ادامه بده و نزار چیزی مانع پیشرفتت بشه.

8) مرتب باش

همه ما از نظر عاطفی به چیزهایی وابسته هستیم. وقتی دست از وسایلی که دور خودت طی سالها جمع کردی راحت بشی، احساس قدرت میکنی. باید سعی کنی درباره چیزهایی هم که بعدا وارد زندگیت میکنی بهتر و با دقت بیشتری تصمیم بگیری.

9) تلویزیون رو خاموش کن

احساسات دیگران احساسات رو در تو برانگیخته میکنه. اگه تا به حال با دیدن فیلمی خندیدی و یا گریه کردی میفهمی چی میگم. با اینکه میدونی واقعی نیست اما باز هم درگیرش میشی.

یک فیلم خوب ممکنه با ایجاد حس خوب در تو به موفقیت برسه اما فیلمهای بد چی؟ فیلمهایی که سراسر جنگ، دعوا، خیانت و جرم و جنایت هستن، یعنی تمام موضوعاتی که در زندگی واقعی تلاش میکنیم ازشون دوری کنیم پس خیلی عقلانی نیست که وقت آزادتت رو صرف دیدن چنین آثاری کنی. به جای این کار سعی کن مهارت تازه ای رو یاد بگیری.

10) با طبیعت ارتباط برقرار کن

هر روز سعی کن هوای تازه بخوری، توی پارک قدم بزنی و به ابرها نگاه و از دنیای مجازی خودت رو دور کنی.

11) مطالعه کن

کتاب خوندن باعث میشه با افرادی ارتباط برقرار کنی که قرنها قبل از تو زندگی کردن. باعث میشه وارد دنیای دیگه ای بشی و نقطه نگاه تازه ای داشته باشی. این کار باعث میشه درست از روی صندلی ای که رویش نشستی به رشد فردی برسی.

اگه کتابخوان حرفه ای نیستی میتونی از داستانها و موضوعات کوتاه شروع کنی و یا در ژانر مورد علاقه ات بخونی.

12) حس شوخ طبعی کودکانه رو در خودت پرورش بده

اگه توی اطرافیانت بچه کوچک داشته باشی میدونی که چقدر ساده به خنده میفتن. تو هم سعی کن با چیزهای کوچک و ساده بخندی و یا با کسی وقت بگذرون که حاضره در این راه باهات همراه بشه. برنامه کمدی تماشا کن و یا لطیفه بخون.

13) یه سرگرمی پیدا کن

سرگرمی ها اهداف مختلفی دارن. یه مهارت جدید یاد میگیری که معمولا نتیجه فیزیکی دارن و باعث میشن به دیگران معرفی بشی و از منطقه امنت بیرون بیای. معمولا دستاوردی از عملیه که همیشه دوست داشتی یه روز انجامش بدی و باعث میشه حرفهایی برای گفتن داشته باشی وقتی با افراد تازه آشنا میشی.

14) روز یه نفر رو بسازی

میخواد غریبه باشه یا یه دوست و یا حتی مادرت. کاری کن که یه نفر روز خوبی داشته باشه. میتونه به سادگی تعریف کردن ازش باشه یا یه هدیه غیرمنتظره. دیدن نتیجه خوبیت روی دیگران تاثیر فوق العاده ای در افزایش رشد فردی داره.

شروع کن.

اگه آماده ای که سفر توسعه فردی خودت رو شروع کنی، یکی از ایده های بالا رو امتحان کن و اگه از قبل شروع کردی میتونی سفرت رو با دیگران از قسمت نظرات به اشتراک بذاری و الهام بخش سایرین باشی.

منبع: میستی سنسوم

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Don`t copy text!

مسدود کننده آگهی داری!

لطفا برای حمایتمون خاموشش کن